Naar de maan - Boyce, Frank Cottrell, ....- (Wommelgem : Van In, 2016)
Liam is twaalf, hoogbegaafd en erg groot voor zijn leeftijd. Handig als je een ritje in een pretparkattractie of een Porsche wil maken. Wanneer hij zich uitgeeft als de vader van zijn klasgenootje Florida, versiert hij zo een plek in een geheime raket, samen met drie andere kinderen die ook onder druk staan om zich volwassen te gedragen. Maar als de raket verdwaalt in de ruimte, met Liam als enige ‘volwassene' aan boord, moet hij echt zijn volwassen kant laten zien om terug te komen op Aarde, terwijl de kinderen eindelijk de kans krijgen om kind te zijn. Nominatie KJV 2011
Humor