Berta, voor niets of niemand bang - Vermeulen, Moniek, 1959-; Pollet, Frank, 1959- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2014)
Berta is het nieuwe buurmeisje van Emiel. Berta is alles wat Emiel niet is: groot, slim en dapper. Op school neemt Berta het elke dag voor Emiel op. Ze zet de pestkoppen op hun plaats. Maar op een dag ontdekt Emiel dat hij veel meer durft dan hij dacht.
Voor het derde kleuter ; met illustraties van Gitte Vancoillie ; met doeboekje
Leeftijd: 4+
Keywords: Gevoelens-Gedrag