Een plek naast de sla - Vernelen, Aag, 1980- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2010)
Fien werkt graag met mama in de moestuin. Papa is enkele jaren geleden erg plots gestorven. Opeens vliegt een merel tegen het raam aan. Fien stopt de vogel in een schoendoos en verzorgt hem goed. Toch sterft de merel … Boek dat uitnodigt om met kinderen te praten over afscheid nemen en doodgaan.
Voor het eerste leerjaar ; met illustraties van Debbie Lavreys ; Boektoppers 2018-2019: leerjaar 1
Doelgroep: Leesniveau : AVI 2 / AVI-M3