Tuur vol vuur - Minne, Brigitte, 1962- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Tuur zit vol vuur. Op zijn paard Ros kan hij iedereen aan! Dan ziet hij Jan. Hij huilt. Tuur volgt Jan en ziet hoe Reus goud van hem eist. Jan heeft geen goud en steelt het van ma en moe. Tuur overtuigt Jan om zich tegen Reus te verzetten… Een heldhaftig konijn leert jonge lezers opkomen voor zichzelf en niet toegeven aan pestkoppen.
Voor het eerste leerjaar ; met illustraties van Céline Maat
Doelgroep: Leesniveau : AVI 1 / AVI-start