Alleen op de kermis - De Lombaert, Claire, 1955- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Juul is met mama op de kermis. Na het schietkraam gaan ze naar de draaimolen. Juul mag één ritje maken. Hij kijkt de hele tijd naar de bal met de rode staart. Opeens ziet hij mama niet meer. Juul loopt de hele kermis af. Waar is mama toch? Een vlot verhaal over verdwalen. De kermissetting spreekt kinderen erg aan.
Voor het tweede leerjaar ; met illustraties van Kris Nauwelaerts ; kermis, verloren lopen, bang zijn, zoeken
Doelgroep: Leesniveau : AVI 4/ AVI-M4 ; leeftijd : 7+