Praktijkonderzoek in zorg en welzijn - Van der Donk, Cyrilla, ....-; Van Lanen, Bas, 1977- (Bussum : Coutinho, 2017)
De transitie van welvaartsmaatschappij naar participatiesamenleving verloopt in rap tempo. Deze overgang gaat gepaard met bestuurlijke reorganisaties, zoals in de jeugdzorg, en forse bezuinigingen. De noodzaak dat beleid en praktijk goed aansluiten bij bestaande sociale problemen neemt alleen maar toe. Dit geldt ook voor de sectoren zorg en welzijn. De verwerkelijking van deze aansluiting vraagt – soms – om gedegen onderzoek. Onderzoek dat niet 'over de hoofden' van de professionals wordt bedacht en uitgevoerd, maar dat wordt opgezet en uitgevoerd door zorg- en dienstverleners zélf, gericht op verbetering van de beroepspraktijk. Dit is een handboek voor het doen van zo'n onderzoek. Het doorloopt alle fasen van onderzoek, van positiebepaling van praktijkonderzoek tot en met rapporteren en implementeren. In deze tweede editie wordt met name meer aandacht besteed aan de implementatie van onderzoeksresultaten. Nieuw is de introductie van online studiemateriaal. Het is een inspirerend, leerzaam en belangrijk boek voor (aankomende) professionals. En goed geschreven. © NBD Biblion - G. Kruis
Studieboek op hbo/wo-niveau.