Wuthering Heights - Brontë, Emily, 1818-1848 (London : Penguin, 2013)
De Woeste Hoogte, geschreven in 1847, is een van de beste romans uit de Engelse literatuur, een meesterwerk van een gei͏̈soleerd levende schrijfster. Door de kracht en de diep-menselijke behandeling van thema's als liefde en haat, wraak en eenzaamheid, is het nog steeds modern. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal in een luxe gebonden editie met een smaakvol cremekleurig omslag en dito pagina's, gedrukt in een klassieke letter. Het boek bevat 19 p. introductie door Katherine Frank, noten, selecte bibliografie; een 'chronologie' plaatst het werk in zijn tijd. © NBD Biblion - Drs. M.A.H. de Swart.
Engelstalige literatuur - English classics
Een geadopteerde vondeling, die afgewezen is door de dochter van zijn pleegvader, zint op wraak.