Sport en ruimte in beweging : sport, buurtsport en bewegen inplannen in de publieke ruimte - Vanderstede, Wouter, 1977- ([s.l.] : ISB vzw, 2016)
Dit boek brengt de beleidsdomeinen, sport en ruimtelijke planning, dichter bij elkaar. Met ruimtelijke concepten, een ideeënbox en beleidsstrategieën op maat van het thema (buurt)sport vloeien visie, kennis en expertise samen. Dit praktisch instrument voor buurtsportcoördinatoren en lokale sportverantwoordelijken zal hen beter vertrouwd maken met het denken van planners en ontwerpers. Anderzijds worden ruimtelijke planners, ontwerpers en ambtenaren verantwoordelijk voor lokaal woonbeleid geïnspireerd om meer diverse, beweegvriendelijke wijken en publieke ruimtes te ontwerpen. Sporten en bewegen kan ook in een klein hoekje. Het Expertisecentrum Buurtsport vroeg aan Kind & Samenleving vzw om deze publicatie te ontwikkelen. Dit kennis- en onderzoekscentrum sloeg eerder al de brug tussen jeugd en ruimtelijke ordening. Op basis van die expertise en in dialoog met het Expertise-centrum Buurtsport (David Nassen en Piet Van der Sypt, ISB vzw) werkten Wouter Vanderstede en Peter Dekeyser dit concept uit.