Ideeënboek dyscalculie : helpen zit in onze natuur - Cuyvers, Ludo, 1945- (Antwerpen : Garant, 2015)
De auteur brengt zijn ideeën naar voren omtrent de diagnose en de behandeling van kinderen met dyscalculie. Daarbij legt hij het accent op de samenwerking tussen ouder, leerkracht en therapeut. Voor in het boek is een inhoudsopgave te vinden, waarin te zien is dat het boek in twee delen is opgesplitst. Het eerste deel gaat over het (h)erkennnen van dyscalculie en het tweede deel over de behandeling. Het boek is gemakkelijk te lezen door de heldere woordkeus en het gebruik van veel voorbeelden en veel duidelijke tussenkoppen. De schrijver is vaag over de gebruikte bronnen bij het samenstellen van het boek. Er is geen literatuurlijst aanwezig. Over de Belgische schrijver is weinig informatie te vinden. Bedoeld voor mensen die te maken hebben of interesse hebben in kinderen met dyscalculie. © NBD Biblion - M. Dahmen
Ideeën over de diagnose en behandeling van dyscalculie.