P-p-p-pa-pegaai is jarig : logopedie in een notendop - Helsper, Miriam, ....-; Vingerhoets, Flos, ....- (Arnhem : Bontekoe, 2014)
Prentvertelling waarin logopedische problemen op het gebied van taalbegrip en taalproductie inzichtelijk, leesbaar en zichtbaar worden gemaakt via negen dieren die als protagonist optreden van zo'n probleem. In het mooi vertelde verhaal (letterlijk en figuurlijk) maken we o.a. kennis met Logo Lorre (goede prater en na-prater), Slissie Slang (gepest vanwege slissen), Sluwie Vos (gladde prater, maar geen goede lezer) Haasje Repje (stotterprobleem) en Nadja Nijlgans (spreekt thuis een andere taal). Logo Lorre nodigt al zijn dierenvrienden uit om zijn verjaardag te vieren. Maar eigenlijk wil bijna niemand komen. In het verhaal zijn de teksten van de dieren in een afwijkend lettertype gezet. Bovendien heeft elk dier zijn eigen tekstkleur; deze kleuren zijn in de inhoudsopgave terug te vinden. De kleurige, veelal paginagrote illustraties vullen het verhaal goed aan. Op elke dubbele bladzijde staan een of meer taal/denkvragen om het interactief voorlezen te bevorderen. Het verhaal wordt levendig en krachtig voorgelezen op de bijbehorende cd. Achterin is een screeningslijst logopedie opgenomen waarin kenmerken van de diverse spraak- en taalproblemen op een rijtje staan. Unieke uitgave om onder begeleiding van o.a. leerkrachten en logopedisten te gebruiken. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar. © NBD Biblion - Mart Seerden
Spraakstoornissen ; Luisterboeken (genre)
Keywords: Logopedie