Sociologische verbeelding als kracht : kritisch leren kijken naar het sociale - Verbruggen, Agnes, ....-; Maelstaf, Hilde, ....-; Stevens, Frank, 1968- (Gent : Academia Press, 2016)
Het sociale is voor de mens wat water is voor de vis: zo verklaren de auteurs van Sociologische verbeelding als kracht de waarde van sociologie voor onze denkwijze over samenleven. Een sociologische verbeelding stelt ons immers in staat beter te begrijpen wat het sociale precies is. Binnen zorgverlenende en sociale beroepen is inzicht in dat sociale als feit een centraal element. Sociologische verbeelding als kracht moedigt aan om vooral zélf te blijven nadenken over het sociaal handelen in professionele contexten.