De ganzen van Saevetinghe - Dierickx, Karen, ....- (Averbode : Averbode, 2016)
De middeleeuwse burcht waar Gijs leeft, wordt belegerd door Noormannen. Woeste kerels die voor niets terugdeinzen en die de bewoners laten verhongeren. De geheimzinnige Rika komt met een onverwachte oplossing, die tot vandaag in het Verdronken Land van Saeftinghe zichtbaar is. (legende)
Doelgroep: Lager onderwijs, 2de en 3de graad