Nederlands-Frans in contrast : 6000 struikelblokken in het voorzetselgebruik - Theissen, Siegfried, 1940-; Hiligsmann, Philippe, 1964-; Klein, Caroline, ....- (Leuven : Acco, 2016)
In dit bijzonder nuttige woordenboek wordt aandacht geschonken aan het gebruik van de Franse voorzetsels, een notoir struikelblok voor Nederlandssprekenden. In drie oplopende moeilijkheidsgraden worden alfabetische lijsten met voorbeeldzinnen gepresenteerd, waarin 6000 voornamelijk contrastieve voorzetselgebruiken aan de orde komen, die in dikke vertaalwoordenboeken vaak moeilijk te vinden zijn. Het boek voorziet door typografische benadrukking snel in een opzoekfunctie en bewijst als oefenboek goede diensten door invul- en vertaaloefeningen met oplossingen via extra downloads op de webpagina van het boek; daarvoor wordt een toegangscode bijgeleverd. © NBD Biblion - Matthieu Kockelkoren
Woordenboek met lijsten van voorbeeldzinnen waarin met name contrastieve voorzetselgebruiken aan de orde komen.