Haal meer uit meertaligheid : omgaan met talige diversiteit in het basisonderwijs - Van Praag, Lore, 1985-; Sierens, Sven, 1962-; Agirdag, Orhan, 1984-; Lambert, Peter, ....- (Leuven : Acco, 2016)
Het Vlaamse basisonderwijs wordt gekenmerkt door erg veel talige diversiteit. Om de aanwezige meertaligheid in het Vlaams onderwijs als troef te benutten binnen een krachtige leeromgeving die ook het Nederlands ten goede zou moeten komen, werd in 2012 een onderzoeks- en ontwikkelingsproject gestart, genaamd Validiv (Valoriseren van Linguïstische Diversiteit). In deze uitgave (paperback) stellen de auteurs de bevindingen van het project beschikbaar voor een breed publiek. Er wordt onder andere aandacht besteed aan vragen die leven rondom de introductie van meertaligheid in de school en aan gevolgen van een meertalige aanpak. Het boek, bestaande uit elf hoofdstukken, is zeer theoretisch en informatief, geeft weinig praktijkvoorbeelden en is niet in de eerste plaats gericht op direct gebruik in de praktijk. De kleingedrukte tekst wordt ondersteund met schema's en tabellen. Deze onderwijsuitgave biedt een brok aan informatie. Het is geen gemakkelijke 'weg-lezer', maar zeer interessant voor (onderwijs)professionals die het onderwerp aanspreekt. © NBD Biblion - S. Mulders
Beschrijving van een onderzoeks- en ontwikkelingsproject in het Vlaamse basisonderwijs gericht op het beter benutten van meertaligheid.