Fitness markt & trend : rapport 2014-2016-2018 : de Nederlandse & Belgische fitnessmarkt in beeld - Middelkamp, Jan, ....-; Wolfhagen, Peter, ....- ('s Hertogenbosch : BlackBoxPublishers, 2016)
De fitness sector blijft zich in een razend tempo ontwikkelen, zowel in Nederland en België, als in Europa en wereldwijd. Onderzoek naar trendsen marktontwikkelingen in Nederland en België zijn nog steeds schaars en gelimiteerd qua frequentie. Er wordt wel regelmatig onderzoek gedaan naar de Europese en Wereldwijde fitnessbranche, echter deze rapporten bereiken maar een beperkt deel van de Nederlandse fitness ondernemers en managers, onder meer vanwege taalbarrières. Vanuit dit perspectief is EuropeActive, tezamen met Life Fitness Benelux als sponsor, voornemens om een jaarlijks Fitness Markt & Trend Rapport te publiceren in de Nederlandse taal, beschreven in een visueel aantrekkelijke publicatie, gekoppeld aan meerdere congressen of events. Dit met als doel om ondernemers en managers te informeren, te inspireren voor wat betreft ontwikkelingen in de fitness sector. Voor u ligt de eerste editie in deze reeks. Dit rapport komt tot stand door twee soorten onderzoek. Enerzijds een uitgebreid literatuuronderzoek naar bestaande marktinformatie en trends. Anderzijds is specifiek survey-onderzoek uitgevoerd naar de stand van zaken in de Nederlandse en Belgische fitness sector. In dit rapport wordt verslag gedaan van beide onderzoeken, verdeeld over vier hoofdstukken.
UNIEK MARKTONDERZOEK NAAR NEDERLANDSE EN BELGISCHE FITNESS SECTOR
Keywords: Fitness