Praktische didactiek voor natuuronderwijs - De Vaan, Els, ....-; Marell, Jos, ....- (Bussum : Coutinho, 2016)
Deze herziene druk van dit (schoolse) handboek (bestaat al sinds 1994, maar volgt nu op de druk van 2006) voor leerkrachten basisschool en pabostudenten speelt onder andere in op de actualiteit (duurzaamheid), de wisselwerking tussen doen en denken bij natuuronderwijs, de inbedding van techniek en nog meer actuele zaken. Doel van het handboek is het onderwijs in natuur en techniek praktisch hanteerbaar te maken voor de leerkracht van de basisschool. Het bestaat uit drie afdelingen: overzicht huidige opvattingen natuuronderwijs (theorie, kennismaking), de dagelijkse praktijk in de klas (info en werkvormen) en de samenwerking met collega's en de omgeving (onder andere competenties, maar ook de wisselwerking Natuur & Techniek en taal). Het taalgebruik is niet ingewikkeld; het bevat jargon maar is toegesneden op de doelgroep. Tussen de teksten staan veel (gekleurde) foto's, schema's, tekeningen etc. Het boek wordt ondersteund met een website met aanvullend materiaal waar een inlogcode voor nodig is die in het boek gedrukt staat. Bevat uitgebreide inhoudsopgave en een trefwoordenregister.
Overzicht van verschillende werkvormen voor het natuuronderwijs op basisscholen.
Keywords: Natuuronderwijs