De complete voedingswijzer : e belangrijkste voedingswaarden, vitaminen en mineralen van meer dan 1000 voedingsmiddelen in één oogopslag - Lemaître, Dirk, ....- (Aartselaar : Deltas, 2010)
Een gevarieerde en evenwichtige voeding is van groot belang voor onze gezondheid. Niet alleen de portiegrootte, maar ook de samenstelling van wat we dagelijks eten en drinken speelt een cruciale rol bij overgewicht en andere welvaartsziekten. Deze handige voedingswijzer is het ideale hulpmiddel voor wie kilo's kwijt wil raken, voor mensen met specifieke voedingseisen en voor iedereen die gezond en bewust wil eten. In deze gids vind je: - meer dan 1100 voedingsmiddelen, logisch ingedeeld in herkenbare groepen, zoals deegwaren, melk en melkproducten, groenten, fruit of nagerechten. - de belangrijkste voedingswaarden per gemiddelde portie in één oogopslag: calorieën, water, eiwitten, koolhydraten, vetten, cholesterol- en vezelgehalte, vitaminen en mineralen. - een handig alfabetisch productregister voor een nog groter opzoekgemak Dirk Lemaître is nutritionist en erelector aan de faculteit Voedings- en Dieetkunde van de Katholieke Hogeschool Leuven. Daarnaast is hij voorzitter van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten.
Keywords: Voeding