Waarom wereldkampioen willen worden geen goed idee is : 40 tips & tricks om meer uit de ander én uit jezelf te halen - Van Den Bosch, Paul, ....- (Lichtervelde : Kannibaal, 2016)
“Globaal gezien verloren de atleten die ik gedurende mijn coachcarrière van vijfentwintig jaar heb begeleid 95 procent van hun wedstrijden. Ik heb dus veruit het meeste van mijn tijd besteed aan het analyseren van verloren wedstrijden, en aan het oppeppen en motiveren van atleten die naast de overwinning hadden gegrepen. Mee winnen is eenvoudig, mee verliezen dwingt respect en vertrouwen af. Mee verliezen is winnen.” Paul Van Den Bosch Naast zijn drukke activiteit als sportcoach is Paul Van Den Bosch meer en meer actief als coach en adviseur voor mensen in het bedrijfsleven en het onderwijs. Zijn ervaring in de sport blijkt van grote waarde voor iedereen die mensen wil begeleiden en motiveren, op welk niveau dan ook. In zijn geheel eigen stijl geeft Van Den Bosch veertig bruikbare en haalbare tips over hoe je mensen kan doen groeien in hun vak: van hoe je de lat op de juiste hoogte moet leggen over waarom je een sprinter vooral niet moet leren te klimmen tot het onvermoede verband tussen de Mount Everest en de VW-sjoemelsoftware. Voor wie het belangrijk vindt om de talenten van zijn studenten, medewerkers of collega's tot volle bloei te laten komen, is dit een onmisbare gids vol praktische coachinglessen over stress, motivatie, haalbare doelen, communicatie en vertrouwen.
Keywords: Leiding geven - Coachen