De prijs van uw gezondheid : is onze gezondheidszorg in gevaar? - Annemans, Lieven, 1964- (Tielt : Lannoo, 2016)
De pijnpunten van de Belgische gezondheidszorg en een handleiding voor een spoedig herstel Aan de hand van soms onthutsende voorbeelden toont De prijs van uw gezondheid de lezer waarom onze gezondheidszorg ernstig gevaar loopt. Ons prachtige systeem riskeert immers te ontsporen, waardoor het niet meer betaalbaar wordt en de solidariteit verloren gaat. Enerzijds is er verspilling door te veel onderzoeken en overbehandeling. Daar waar men anderzijds wél bespaart, gebeurt dit vaak ten koste van de kwaliteit van de zorg. Bovendien besteden we te weinig geld aan goede preventie. De prijs die we daar allemaal voor betalen is hoog. Dure zorg, minder goede kwaliteit en vermijdbare gezondheidsproblemen worden dagelijkse kost. Maar Lieven Annemans stelt ook een herstelplan voor. Zijn plan bestaat uit tien pijlers en heeft als doel een betaalbare en kwaliteitsvolle gezondheidszorg te blijven garanderen voor iedereen: jong en oud, arm en rijk, ongeacht afkomst, taal en cultuur. Aan dat plan kunnen we allemaal meewerken. Dit boek is dan ook zowel voor lezers bestemd die in de gezondheidssector werken als voor iedereen die patiënt is of kan worden.
Keywords: Gezondheidszorg ; België