Themabundel : van prikkel tot project : waterverspilling : elke druppel telt : voor juffen en meesters van nieuwsgierige leerlingen van de eerste graad. (Leuven : Djapo, 2016)
Waterverspilling Samen met de kinderen onderzoek je verschillende deelthema's rond waterverspilling. Jullie ontdekken en ervaren hoe kostbaar water is, hoeveel je ervan gebruikt en welke weg het aflegt. Jullie gaan op onderzoek in eigen omgeving én in die van kinderen wereldwijd. Wereldwijd Zo maken jullie kennis met Toui uit Laos en de manier waarop hij met water omgaat en ontdekken jullie gelijkenissen en verschillen tussen watergebruik hier en elders. Op die manier ontstaat er verbondenheid met leeftijdsgenoten in andere landen. De kinderen wisselen kennis en ervaringen uit rond alle vormen van watergebruik. Project Stap voor stap onderzoeken jullie het thema water en dat kan leiden tot actie. Inspiratie vinden jullie bij het waterlied ‘Dans de water wave', een uitneembaar gedeelte met foto's en pictogrammen, een interview met Siska Schoeters en achtergrondinformatie over water. Met deze themabundel breng je duurzaamheid en mondiale vorming in de klas en werk je samen aan een leefbare planeet voor iedereen!
Voor de eerste graad
Keywords: Water