Themabundel : van prikkel tot project : watervervuiling, plastic soep : wat een soep! : voor juffen en meesters van nieuwsgierige leerlingen van de tweede graad. (Leuven : Djapo, 2016)
Watervervuiling Samen met de kinderen onderzoek je verschillende deelthema's rond watervervuiling. Jullie ontdekken en ervaren dat water vooral door plastic afval wordt vervuild. Jullie ontdekken welke weg plastic afval tot in de oceaan aflegt, hoe de plastic soep ontstaat en welke schadelijke gevolgen deze heeft voor mens, dier en natuur. Tot slot inspireren jullie ervaringen en bevindingen je om te leren hoe je iets tegen de plastic soep kan doen. Wereldwijd Jullie gaan op onderzoek in eigen omgeving én in die van kinderen wereldwijd. Zo maak je kennis met Jennifer uit Brazilië en de manier waarop zij iets tegen de watervervuiling doet. Dankzij herkenbare beelden ontdek je gelijkenissen en verschillen tussen watervervuiling en plastic afval hier en elders. Op die manier ontstaat er verbondenheid met leeftijdsgenoten in andere landen. Project Stap voor stap onderzoeken jullie het thema water en dat kan leiden tot actie. Inspiratie vinden jullie bij het waterlied ‘Dans de water wave', een uitneembaar gedeelte met foto's en pictogrammen, een interview met Siska Schoeters en achtergrondinformatie over water. Met deze themabundel breng je duurzaamheid en mondiale vorming in de klas en werk je samen aan een leefbare planeet voor iedereen!
Voor de tweede graad
Keywords: Watervervuiling