Themabundel : van prikkel tot project : water : wie heeft de leiding? : voor juffen en meesters van nieuwsgierige leerlingen van de derde graad. (Leuven : Djapo, 2016)
Toegang tot water Samen met de kinderen onderzoek je verschillende deelthema's rond toegang tot water. Wat betekent eigenlijk ‘toegang hebben tot water'? Jullie ontdekken en ervaren dat niet iedereen toegang heeft tot water. Wie zorgt voor drinkbaar water uit de kraan? Waarom betalen we voor water? Is het betaalbaar? Je hebt toegang tot zuiver water als het beschikbaar, bereikbaar en ook betaalbaar is. Wereldwijd Jullie gaan op onderzoek in eigen omgeving én in die van kinderen wereldwijd. Zo maak je kennis met Mouna uit DR Congo en de manier waarop zij dagelijks aan zuiver water geraakt. Dankzij herkenbare beelden ontdek je gelijkenissen en verschillen tussen toegang tot water hier en elders. Op die manier ontstaat er verbondenheid met leeftijdsgenoten in andere landen. Project Stap voor stap onderzoeken jullie het thema water en dat kan leiden tot actie. Inspiratie vinden jullie bij het waterlied ‘Dans de water wave', een uitneembaar gedeelte met foto's en pictogrammen, een interview met Siska Schoeters en achtergrondinformatie over water. Met deze themabundel breng je duurzaamheid en mondiale vorming in de klas en werk je samen aan een leefbare planeet voor iedereen!
Voor de derde graad
Keywords: Water