Werken met supply chain management - Van der Meer, C. J., ....-; van Goor, A. R. (Arend Roelofs), 1948- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Supply Chain Management is een logistiek principe dat de prognose van een speler in de keten laat afstemmen door de volgende spelers in de keten. Er wordt dus niet alleen gekeken naar de vraag van de eigen klanten, maar ook naar de verwachte vraag van hun klanten. Dit boek belicht vanuit een bedrijfskundige visie de SCM en de keten van onderling afhankelijke aspecten. Deel 1 en 2 van het boek gaan in op zaken die geregeld moeten zijn voordat een organisatie met de partijen in haar keten kan beginnen met SCM. Het derde deel gaat in op het realiseren van SCM waarbij ketenregie, ketenbesturing en praktische zaken zoals ontwikkelingsstadia en faal- & succesfactoren worden behandeld. De auteurs zijn beiden hoogleraar in logistieke disciplines aan verschillende universiteiten. Een boek gericht op logistieke managers die door de grote van hun bedrijf sturing kunnen uitoefenen op de logistieke keten. Ook gericht op hbo- en wo-studenten.
Keywords: Ketenmanagement