Werkmap aardrijkskunde 1 - Peeters, Jan, ....-; Wauters, Jef; Rondeaux, Bert, ....-; Slootmans, Tim, ....-; van Boven, Marc, ....- (Wondelgem : Werkgroep Didactische Midddelen & Diligentia Uitgeverij, 2016)
Elk thema begint met enkele gekleurde bladzijden met duidelijke doelen: - wat moet ik kennen? - wat moet ik kunnen? Op de witte bladzijden wordt de leerstof opgebouwd door middel van heel wat oefeningen. Gaandeweg wordt zo de theorie aangebracht en de vaardigheden ingeoefend. De leerstofkaders bundelen de leerstof in een kernachtig overzicht. Ze worden gekoppeld aan een kennen-doel. Elk thema wordt afgesloten met groene bladzijden met - een invulschema als synthese van de lessen. - een samenvatting met de belangrijkste leerstof - een begrippenlijst Achter de vijf thema's vind je nog een bundel met de jaartaak 'voel de polsslag van de actualiteit'
Landschap en kaart ; Reliëf ; Gesteenten ; Klimaat en vegetatie ; Bewoning en bevolking
Keywords: Aardrijkskunde ; secundair