Een gezin met autisme : als autisme de regel is en niet de uitzondering - Van Maaren, Joyce, ....- (Amsterdam : Hogrefe, 2015)
Openhartig verhaal over een gezin waarin vier van de vijf kinderen een vorm van autisme hebben en de vader ook. De auteur, moeder, vertelt het levensverhaal van haar gezin, waarin de confrontatie en de zoektocht naar goede manieren om met de verschillende betrokkenen goed om te gaan. Autisme blijkt zich bij elke persoon heel anders te manifesteren en het lukt om goede wegen daarin te vinden. In de loop van het verhaal worden vier kinderen én de vader gediagnosticeerd met een autismespectrumstoornis. We zien wat de zoektochten en de interacties met de hulpverlening opleveren voor het dagelijkse leven en de school- en beroepskeuze. We zien hoe het alledaagse leven in de praktijk kan verlopen – en bijvoorbeeld ook voorbereidingen voor een verhuizing en hoe het gezin in een camper op vakantie gaat. En moeder schept ook ruimte voor zichzelf. Dit aansprekende boek neemt de lezer mee op een gang door het gezinsleven waarbij wordt verhaald van vallen en zeer zeker ook opstaan. Het biedt inkijk in leven met autisme en steunt en inspireert lotgenoten. © NBD Biblion - F.M. Boom
Relaas van een moeder van wie vier van de vijf kinderen en haar man een vorm van autisme hebben.