Zo gezegd 2.1 : Nederlands voor anderstaligen : schriftelijk persoonlijk : handleiding - Boeken, Christine, ....-; Le Page, Els, ....-; Mertens, Els, 1929- (Kalmthout : Pelckmans, 2015)
Nederlandse lessen op maat Vernieuwende reeks Nederlands als tweede taal voor hooggeschoolde volwassenen. Zo gezegd komt tegemoet aan de actualisering van de opleidingsprofielen NT2: flexibeler inspelen op de individuele leerbehoeften van elke cursist. Binnen de vier domeinen van het Europees referentiekader (ERK) kunnen cursisten verschillende rollen (consument, werkzoekende, vrijetijdsbesteder …), die aansluiten bij hun behoeften, opnemen in het Nederlands. Cursisten kunnen kiezen welke rol ze willen opnemen. Elke rol wordt visueel ondersteund door een illustratie. Vanaf Waystage (R1 – 1.2) de mogelijkheid om een apart traject aan te bieden voor de mondelinge en de schriftelijke module.
B1 - Threshold 1