De zomer van kapitein Winokio : 25 zomerliedjes en -versjes - Seresia, Winok, ....-; Vercruysse, Emilie, ....- (Antwerpen : Kapitein Winokio, 2014)
Boek en cd met 25 liedjes en versjes die in het teken staan van de zomer. Met thema's als zonnebrandolie, muggen, vliegers, rode bessen en langer opblijven. Kapitein Winokio en consorten zijn goed verstaanbaar; de refreinen nodigen uit om mee te zingen. Moeilijkere begrippen zoals expert en confituur zijn binnen de context te begrijpen. De poëtische ondertoon verhoogt het zorgeloze gevoel, bv. 'vakantie is een straat waar je de vlinder groet'. Het sporadisch gebruik van eenvoudig eindrijm (abab en abcb) is enigszins slordig. De instrumentale begeleiding is verzorgd en sfeervol. Het geheel is aanstekelijk vrolijk en zomers; geluidjes zijn toegevoegd. In het bijbehorende vierkante boek zijn de liedteksten opgenomen in een witte letter op warme kleurvlakken. De tegenoverliggende bladzijdes bevatten geënsceneerde kleurenfoto's in retrostijl van onder meer een zwitsalachtig meisje met ijsje en een kapotte paraplu in een waterplas. Kapitein Winokio stond in 2013 op de planken met bekende Vlaamse en Nederlandse liedjes. In dezelfde opzet verscheen 'De winter van kapitein Winokio'* (2012). Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Ruim 25 liedjes en versjes over de zomer. Met thema's als zandkastelen, onweer en muggen. Met vrolijke liedjes op cd en paginagrote kleurenfoto's in retrostijl. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.