De lente van kapitein Winokio : 25 lenteliedjes en -versjes - Seresia, Winok, ....-; Vercruysse, Emilie, ....- (Antwerpen : Kapitein Winokio, 2014)
De vijfentwintig liedjes en versjes stellen de lente, via hieraan gerelateerde onderwerpen, in een ander daglicht dan de geijkte lenteliedjes. Titels zijn onder meer: Jarig in de lente, Korte broeken, Picknick, Aspergesoep, Mamalied (Moederdag). De teksten zijn in de meeste gevallen kort (een tot drie coupletten). De woordkeus doet soms wat geforceerd aan; zo komen in het Mamalied moeilijke woorden voor vanwege het rijm. Inhoud en stijl zijn origineel. Op de rechterpagina van dit vierkante boek staan de teksten in schreefloze letter op een per bladzijde wisselende groentint. Op de linkerpagina een geënsceneerde kleurenfoto in retrostijl, gezien het (professionele) kleurgebruik en belichting. Op de bijgesloten cd zingen (Vlaamse) volwassenen en kinderen de rustig gecomponeerde liedjes. De muzikale begeleiding kabbelt voort, maar kent weinig hoogtepunten. Kapitein Winokio is een Vlaamse muziekproductie die meerdere liedjesboekjes met cd's* uitgeeft en ook optredens verzorgt. Over de zomer en winter verschenen soortgelijke uitgaven**. Goed te gebruiken met jonge kinderen vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Ruim 25 liedjes en versjes over de lente. Met thema's als in bomen klimmen, lammetjes en niezen. Met vrolijke liedjes op cd en paginagrote kleurenfoto's in retrostijl. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.