De herfst van kapitein Winokio : 25 herfstliedjes en -versjes - Seresia, Winok, ....-; Vercruysse, Emilie, ....- (Antwerpen : Kapitein Winokio, 2015)
Boek en cd met 25 liedjes en versjes die in het teken staan van de herfst. Het betreft vooral nieuw geschreven liedjes over o.a. spinnen, Halloween, voorlezen en een fazant met een hoedje. Soms heeft een gedicht een poëtische ondertoon, bv. 'Als wolken komen rusten op de aarde is er mist'. In het vierkante boek staan op rechterpagina's de liedteksten in een witte letter tegen een variatie van herfstachtige rood- tot bruin- en zwarttinten. De tegenoverliggende bladzijdes bevatten geënsceneerde kleurenfoto's in retrostijl van onder meer een meisje met een roze pruik en een rode kool. Op de cd zijn Kapitein Winokio en consorten, met een Vlaamse tongval, goed verstaanbaar; de refreinen nodigen uit om mee te zingen. De instrumentale begeleiding is verzorgd en sfeervol. Kapitein Winokio stond in 2013 op de planken met bekende Vlaamse en Nederlandse liedjes. In dezelfde opzet verschenen ook uitgaven over de andere drie jaargetijden, waaronder de lente (2014)*. Er is geen muzieknotatie opgenomen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Ruim 25 liedjes en versjes over de herfst. Met thema's als spinnen, Halloween, voorlezen en noten. Met sfeervolle liedjes op cd en paginagrote kleurenfoto's in retrostijl. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.