De winter van kapitein Winokio : 25 winterliedjes en -versjes - Seresia, Winok, ....-; Vercruysse, Emilie, ....- (Antwerpen : Kapitein Winokio, 2014)
Vierkant boek met cd met 25 liedjes en opzegversjes over de winter. Er zitten bekende liedjes bij, zoals ‘O, dennenboom', maar ook nieuw geschreven liedjes over winterse onderwerpen als koekjes bakken, sneeuw, een verstopte neus en koude handen hebben. Op de rechterpagina's staan, tegen een variatie van winterse zwart-, grijs- en blauwtinten, de versjes in een witte letter. Paginavullende kleurenfoto's sieren de linkerpagina's. De fotograaf heeft voorwerpen, kinderen en kapitein Winokio gefotografeerd in retrostijl, zoals al eerder te zien was in ‘Handjes draaien' (2010) en ‘Koekebakkenvlaaien' (2011). Naar kniekousen en ruitjesmotieven hoef je niet lang te zoeken. Op de bijgevoegde cd worden de versjes voorgedragen en gezongen door (Vlaamse) volwassenen en kinderen, rustig en eenvoudig begeleid op diverse instrumenten, waaronder accordeon. De liedjes, begeleiding en illustraties ademen rust en gezelligheid. Laat nu die sneeuw maar komen! Kapitein Winokio is met muziekprojecten o.a. bekend in Vlaanderen. Na dit boek met winterliedjes zullen nog drie boeken over de andere jaargetijden verschijnen. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.
Ruim 25 liedjes en versjes over de winter, onder andere over schaatsen, warme soep, carnaval en vuurwerk. Met liedjes op cd en paginagrote kleurenfoto's in retrostijl. Vanaf ca. 2 t/m 6 jaar.