Kapitein Winokio presenteert : handjes draaien : 36 kinderliedjes en -versjes voor peuters en kleuters - Seresia, Winok, ....-; Vercruysse, Emilie, ....- (Schelle : Kapitein Winokio, 2016)
Vierkant boek met 36 bekende (Vlaamse) kinderliedjes, zoals 'Daar zat een aap op een stokje', 'Papegaai is ziek' en 'Lang zal ze leven'. Op de rechterpagina staat tegen een gekleurde achtergrond de tekst van het liedje in een witte letter, op de linkerpagina een paginagrote kleurenfoto waarop voornamelijk kinderen staan. Op de foto wordt het liedje verbeeld, waardoor kinderen kunnen raden welk liedje bij welke foto hoort. De foto's hebben een retrotintje, door onder meer de kleding en kapsel van de geportretteerde kinderen. Op de bijgevoegde cd worden de versjes voorgedragen en gezongen door (Vlaamse) volwassenen en kinderen en eenvoudig begeleid op accordeon. Kapitein Winokio is met muziekprojecten bekend in Vlaanderen. Eerder verscheen een soortgelijke verzameling kinderliedjes onder de titel 'Kapitein Winokio presenteert: Koekebakkevlaaien' (2011)*. Een sfeervol boek met een 'rustige' vormgeving waarin een schat aan muzikaal erfgoed op eenvoudige wijze wordt doorgegeven aan kinderen van nu. Vanaf ca. 4 jaar.
Liedteksten van 36 bekende (Vlaamse) kinderliedjes zoals 'In een klein stationnetje' en 'Lang zal ze leven'. Vierkant boek met kleurenfoto's in retrostijl. Vanaf ca. 4 jaar.