Kapitein Winokio presenteert : koekebakkevlaaien : 36 kinderliedjes en -versjes voor peuters en kleuters - Seresia, Winok, ....-; Vercruysse, Emilie, ....- (Schelle : Kapitein Winokio, 2016)
Vierkant boek met 36 bekende (Vlaamse) kinderliedjes, zoals 'Broeder Jacob', 'Hop, Marjanneke' en 'Hoofd, schouders, knie en teen'. Op de rechterpagina staat tegen een gekleurde achtergrond de tekst van het liedje in een witte letter, op de linkerpagina een bijpassende foto van Emilie Vercruysse waarop voornamelijk kinderen en enkele volwassenen staan. Op de foto wordt het liedje verbeeld, waardoor kinderen kunnen raden welk liedje bij welke foto hoort. Naast 'Broeder Jacob' staat bijvoorbeeld een foto met twee slapende kinderen met boven hun hoofd een klok. De foto's hebben een retrotintje, door kleding en kapsel van de geportretteerde kinderen en de terugkerende ruitjes en bloemetjes. Op de bijgevoegde cd worden de versjes voorgedragen en gezongen door (Vlaamse) volwassenen en kinderen en eenvoudig begeleid op accordeon. Kapitein Winokio is met muziekprojecten bekend in Vlaanderen. Eerder verscheen een soortgelijke verzameling kinderliedjes onder de titel 'Handjes draaien'*. Een sfeervol en rustig boek waarin een schat aan muzikaal erfgoed op eenvoudige wijze wordt doorgegeven aan kinderen van nu. Vanaf ca. 4 jaar.
Liedteksten van 36 bekende (Vlaamse) kinderliedjes zoals 'Broeder Jacob' en 'In de maneschijn'. Vierkant boek met kleurenfoto's in retrostijl. Vanaf ca. 4 jaar.