Wat wil jij later worden? : 20 beroepenliedjes van Kapitein Winokio - Seresia, Winok, ....-; Vandenabeele, Isabelle, ....- (Antwerpen : Kapitein Winokio, 2016)
Krokodillentrainer, superheldin, bokser, kleermaker of brandweerman – ieder kind heeft een eigen plan! Het mooie is dat dit boek uitdraagt dat alles mogelijk is en dat kinderen met wat verbeeldingskracht alles kunnen zijn of worden wat ze maar willen. Er worden twintig bijzondere (al dan niet bestaande) beroepen op een grappige manier neergezet, zowel op papier als via de muziek op de bijbehorende cd. Aan ieder beroep is in de uitgave een dubbele pagina gewijd. Hierop is steeds de (lied)tekst te vinden en een aantrekkelijke fantasierijke (computer)illustratie, waarin kleurenfoto's van kinderen en ook kapitein Winokio zelf zijn gecombineerd met een tekening in voornamelijk zwart-wit en grijstinten. De muzieknummers op de cd zijn afwisselend qua ritme en stijl en geven de sfeer (spannend, romantisch, streng, enz.) van het verbeelde beroep perfect weer. Ze worden gezongen door diverse personen (mannen, vrouwen, kinderen) met een sterk Vlaams accent. Aantrekkelijke, stevige uitgave die de fantasie en eigen wil van kinderen stimuleert. Voor school en thuis. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar. © NBD Biblion - S. Mulders
Wat wil jij later worden? Kapitein Winokio laat in twintig liedteksten zien dat alles mogelijk is: van bokser tot tekenaar en tovenares. Op de cd is de sfeer van de liedjes goed aangepast aan het beroep. Met paginagrote illustraties, een combinatie van kleurenfoto's en (zwart-wit)tekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.