Kapitein Winokio presenteert : ABC, zing maar mee : het alfabet op toon gezet - Seresia, Winok, ....-; Vercruysse, Emilie, ....- (Antwerpen : Kapitein Winokio, 2016)
Groot vierkant prentenboek met op de rechterpagina's 26 liedteksten rondom de letters van het alfabet. De nonsensrijmelarijen zijn een mengeling van herkenbare, niet-bestaande, verouderde of nog onbekende begrippen en voorwerpen die tezamen zorgen voor een bepaalde sfeer of een kakofonie aan speelse klanken (bv. kandelaar, kippensla, kerklatijn). In de teksten is de betreffende letter er telkens in kleur uitgelicht. De linkerbladzijden bevatten paginagrote, fascinerende kleurenfoto's van een soort tableau vivant binnen een kubusachtige, verstilde ruimte in pasteltinten. Daarin staat een peuter, kleuter of schoolkind tussen voorwerpen die zoveel mogelijk aansluiten op de betreffende letter (bv. jongen met spaghetti en spin op het hoofd). Daarbij heeft men zich vrijheden veroorloofd als brandende kaarsen (j-arig) en een klok (u-ur). De illustraties zijn ook bedoeld als zoekplaten. De bijbehorende cd (ca. 50 min.) is ingezongen door Kapitein Winokio, bekend van kindertheaterproducties. De instrumentale begeleiding is sfeerverhogend en bevat stijlinvloeden zoals salsa en reggae. Fascinerend kijk- en benoemboek voor kinderen van ca. 3 t/m 7 jaar. © NBD Biblion
Speelse, soms rijmende, liedteksten bij de 26 letters van het alfabet. Letters zo groot als reuzengolven of zo klein als waterdruppels. Met vlotte sfeervolle liedjes op cd (50 min.) en paginagrote foto-/zoekplaten. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.