Het groot communicatiedenkboek - Piët, Susanne, 1947-2020 ([Amsterdam] : Prentice Hall, 2007)
In het vakgebied van de communicatie heeft zich in het laatste decennium een revolutie voorgedaan. Het is daarom de vraag of de houdbaarheidsdatum van de bestaande communicatietheorieën inmiddels niet verstreken is. In het groot communicatiedenkboek voorziet Susanne Piet in een nieuwe kijk op communicatie. Zoals de titel aangeeft, is dit niet het zoveelste handboek met hapklare samenvattingen: het wil de lezer inspireren, prikkelen en aanzetten om tot eigen ideeën over communicatie te komen. Het doel is een referentiekader te bieden waarin theorie en praktijk tegen elkaar afgewogen kunnen worden. Susanne Piet put uit haar jarenlange ervaring om communicatie vanuit alle mogelijke invalshoeken te benaderen; als concept, als fenomeen, als instrument. Het resultaat is een boek met een persoonlijke inslag, waarin naast wetenschappelijke theorie plaats is voor praktische checklists en relativerende columns.