Intercultural sensitivity : from denial to intercultural competence - Nunez, Carlos, ....-; Nunez Mahdi, Raya, ....-; Popma, Laura, ....- (Assen : Royal Van Gorcum, 2009)
In het razendsnelle internationale educationele omgeving moeten studenten steeds meer interculturele sensitiviteit verkrijgen om zo hun communicatie met docenten en studenten te verbeteren en zo een beter startpunt verkrijgen voor een internationale baan. Door uitwisselingsprogramma's spenderen een groot deel van de studenten een half jaar of meer in het buitenland. Met mobiele programma's worden buitenlandse lessen direct tot in het klaslokaal gebracht. Op deze manier worden de lessen steeds cultureel diverser. Onderzoek wijst uit dat deze groepen zelden gemiddeld zijn. Zij werken onder de norm of excelleren juist boven de norm uit. Cultureel diverse groepen varen goed als de verschillen worden benadrukt en erkend als waardevolle toevoegingen voor groei en ontwikkeling. Dit boek zorgt er voor dat universiteiten en studenten graag meer willen leren van andere culturen. Maar ook zelf bewust worden van hun eigen uniekheid. Deze nieuwe editie gebruikt de culturele modellen van Hall, Kluckhohn en Hofstede samen met de moderne en dynamische aanpak van Trompenaars: de 7 culturele dimensies.
Keywords: Go international