Zo groot als papa - Elias, Bettie, 1953-; Frow Steeman, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Een broertje en zusje fantaseren over wat ze later gaan doen, als ze net zo groot zijn als papa. Daarin proberen ze elkaar te overtreffen met de wildste avonturen. Maar ze willen ook net zo zorgzaam zijn en de veiligheid bieden die papa hun biedt. Het verhaal doet denken aan het bekende 'Mijn papa is een reus' van Ingrid Godon. De voor kinderen herkenbare situaties zijn weergegeven in duidelijke illustraties en grote kleurvlakken en treffend omschreven in weinig woorden. Tekst en beeld vullen elkaar goed aan. De tekst, gedrukt in kapitalen, bestaat uit een enkele zin per pagina, die links steeds begint met 'Als ik zo groot ben als papa...'. Mooie eigentijdse rolverdeling: broer en zus zijn even stoer en papa biedt naast avontuur ook zorgzaamheid en geborgenheid, waarin hij ook een voorbeeld is voor zijn kinderen. Leuk om voor te lezen op vaderdag. De auteur, in het dagelijks leven directeur van een adviesbureau, schreef tientallen kinderboeken, waarin ze steeds probeert aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. Steeman, ontwerper, schrijfster en illustrator, verzorgde de eigenzinnige illustraties. Ontroerend, warm prentenboek dat papa's in het zonnetje zet. Vanaf ca. 3 jaar. © NBD Biblion - G. Trouw
Een broer en zus verzinnen om beurten wat ze later gaan doen als ze net zo groot zijn als hun lieve, stoere papa: van vliegen naar de maan tot parachutespringen en elke dag pannenkoeken eten. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Keywords: Familie