Hier waakt oma - Boonen, Stefan, 1966- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Een 8-jarige jongen (ik-figuur) gaat met zijn lekker gekke oma en zijn oudere neven en nichten een weekendje weg. Het wordt één groot avontuur. Met veel illustraties. Vanaf ca. 7 jaar. - De hoofdpersoon (ik-figuur), een ongeveer 8-jarige jongen, gaat met zijn lekker gekke oma en zijn oudere neven en nichten een weekendje weg. Het is één groot avontuur: ze logeren in een oud huis in een donker bos, maken een spannende trektocht, doen maffe spelletjes, stoken een groot kampvuur en slapen met zijn allen in een heel groot hemelbed. Een leuk, avontuurlijk en lekker vies verhaal over een superweekend met een geweldige oma. Tekst, typografie (enkel hoofdletters) en beeld zijn goed op elkaar afgestemd, wat zorgt voor een speels en fantasievol geheel. De tekst is humoristisch en vlot van toon. De expressieve, cartooneske illustraties hebben een geheimzinnige ondertoon, die wordt versterkt doordat er alleen zwart- en oranjetinten zijn gebruikt. Dit geeft het boek soms onbedoeld een duistere sfeer, ook op momenten waarop het er juist heel vrolijk en gezellig aan toe gaat. Het boek staat op de Tiplijst Kinderjury 2015. Met als extraatje een deurhanger in de sfeer van het boek*. Vanaf ca. 7 jaar.
Met prenten van Melvin
Keywords: Oma