De ronde van varken - Minne, Brigitte, 1962-; Thys, Joris, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Op een boerderij, gelegen naast het parcours waar de Ronde van Vlaanderen jaarlijks plaatsvindt, wonen allerlei dieren. Elk jaar aanschouwen zij de wielrenners tijdens de Ronde. Dit keer besluiten zij hun eigen ronde te organiseren. Dat is zonder samenwerking niet zo makkelijk als ze denken. Brigitte Minne won met haar jeugdboeken meerdere prijzen. Qua vormgeving en verhaal gericht op jonge lezers, maar het taalgebruik is hier en daar hoog gegrepen en er worden termen uit de wielersport gebruikt. Het verhaal en de tekst verlopen soms omslachtig en zijn weinig vloeiend, wat het volgen en inbeelden van de gebeurtenissen lastig maakt. De talrijke creatieve, unieke schetsen in zwart-wit, soms tegen een okergele achtergrond, zijn licht afwijkend binnen het genre, maar spreken erg aan. Leuk voor kinderen en tevens voor hun ouders. Achterin staan korte interviews en tips van bekende namen uit de wielersport. Zal kenners, liefhebbers en omwonenden van de Ronde van Vlaanderen sterk aanspreken. Mee- of voorlezende ouders zijn gewenst. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. © NBD Biblion - E. Miranda
Op een boerderij vlak naast het parcours waar de Ronde van Vlaanderen jaarlijks plaatsvindt, wonen allerlei dieren. Elk jaar bekijken zij de wielrenners tijdens de Ronde. Dit keer besluiten zij hun eigen ronde te organiseren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Keywords: Sportverhalen, dierenverhalen