Een reus van een beer - Dieltiens Kristien, ....-; Van den Berghe, Seppe, 1988- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Broes is geen kleine beer meer. Hij popelt om de wereld te ontdekken. Moe leert hem om zijn eigen vis te vangen, maar Broes vindt dat maar saai. Veel liever neemt hij een kijkje bij de mens. De waarschuwingen van Moe houden Broes niet tegen, maar dan dreigt er gevaar. Kan Broes op tijd gered worden? De Vlaamse schrijfster Kristien Dieltiens is meermaals bekroond voor haar werk en ontving voor de roman 'Kelderkind' in 2013 de Woutertje Pieterse prijs. 'Een reus van een beer' is een zogenaamd leesgroeiboek. Het boek begint op AVI-E3 en wordt bij ieder niveau uitdagender en spannender. De laatste twintig bladzijden zijn op het hoogste niveau en de inmiddels bedreven lezer zal zeker beloond worden voor zijn knappe vorderingen. De prachtige, intieme illustraties zijn van de hand van de zoon van Kristien Dieltiens, Seppe van den Berghe. Een absoluut geslaagde samenwerking tussen moeder en zoon die vast zo'n goede band met elkaar hebben als Moe en Broes. Aanbevolen voor lezers vanaf ca. 7 jaar die hun leesvaardigheid willen verbeteren en van een spannend verhaal houden. © NBD Biblion - F.P. Blauwhoff
AVI 2 AVI 3 AVI 4 AVI 5 AVI 6 AVI M3 AVI E3 AVI M4 AVI E4 AVI M5
Broes is geen kleine beer meer. Hij wil graag een kijkje bij de mens gaan nemen. Maar is dat wel een goed idee? Met oplopend AVI-niveau, beginnend bij AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar. Leesgroeiboek.