Twix en de geluksgetallen : vertel en vermenigvuldig! - Caers, Gi, ....-; Blankert, Marieke, ....- (Eindhoven : Twix upon a time, 2014)
Bevat ezelsbruggetjes en rekentrucjes om de tafels van vermenigvuldiging makkelijker te onthouden. - In het Kasteel van Twix wonen zijn vrouw Ena, zijn dochters Dria, Vijve, Zeva en Negi en zijn zonen Virus, Zess, Achtor en Tinus. Koning Twix is dood en woont op een wolk. De vrouwen wonen in de prinsessentoren, de mannen in de prinsentoren. Ena zoekt onder haar kinderen een opvolger voor Twix, maar dat valt niet mee. De kinderen willen liever op zoek naar hun geluksgetal. Maar buiten is het gevaarlijk, de heks Nulla is uit op alle diamanten. Twix houdt een oogje in het zeil. Smal, hoog boek met leeslint en kleurige, geschilderde illustraties. Niet alleen de namen van Twix' familie, maar ook hun avonturen zitten vol getallen, die in de kantlijn worden aangegeven. Het sprookje geeft ezelsbruggetjes om de tafels van 1 tot en met 10 te leren. Achterin worden ze stuk voor stuk toegelicht. Vijve leert de tafel van vijf aan de hand van trappen en traptreden, Zeva die van zeven aan de hand van een verjaardagskalender. Het gegoochel met getallen is soms behoorlijk ingewikkeld, maar het uitgebreide verhaal is ook leuk om te lezen als niet alle verwijzingen worden opgepikt. Vanaf ca. 7 t/m 11 jaar. © NBD Biblion
Acht koningskinderen gaan liever op zoek naar hun geluksgetal, dan dat ze hun vader opvolgen. Sprookjesachtig verhaal met kleurenillustraties waarin spelenderwijs de tafels van 1 t/m 10 aan bod komen. Met toelichting. Vanaf ca. 7 t/m 11 jaar. AVI E5 AVI 7
Keywords: RekenenPrinsen en prinsessen