Ssst... poes slaapt - Rondelez, Marijke, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Omdat Poes de beste jachtkat is van het land, mag ze op het kasteel wonen. Maar ondanks dat het er wemelt van de muizen, komt Poes er niet eentje tegen. Nu lijkt ze ook niet héél erg haar best te doen... Het is maar goed dat ze eten krijgt van de kasteeleigenaren. Vertederend prentenboek vol humor en ironie, met geheel gekleurde illustraties over dubbele pagina's. Met kleurpotloden is een sfeervol geheel ontstaan, waarin speels werd omgegaan met diverse vormen van perspectief, spiegelingen en beschaduwing. De bladspiegel is overzichtelijk en herkenbaar mede dankzij het subtiele gebruik van gekleurde contourbelijning en witte uitsparingen. Poes is een goeie lobbes die zich uitgebreid schoon likt, zich vadsig uitrekt en na het eten het liefst op haar rug uitrust op een harig kleedje, terwijl ze niet in de gaten heeft dat het om haar heen krioelt van de muizen. De muizen daarentegen zijn ondernemende, speelse diertjes die hun eigen gang gaan op het kasteel. De tekst bestaat uit enkele korte zinnen en laat zich goed voorlezen. Tekst en prenten vullen elkaar prachtig aan. Fraai prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Omdat Poes zo'n geweldige jachtkat is, mag ze op het kasteel wonen. Maar muizen ziet ze nooit. Waar zouden die toch zijn? Ach, Poes heeft het druk genoeg, vindt ze zelf. Prentenboek met sfeervolle, humoristische illustraties in kleurpotlood. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Huisdieren