E-commerce : uw webshop fiscaal en juridisch doorgelicht - Cristiaensen, Gladys (ed.), ....-; Fransen, Tim, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer, 2016)
E-commerce is vandaag alomtegenwoordig. Naast een resem operationele aandachtspunten (Is er een markt voor mijn product? Hoe diversifieer ik me ten opzichte van mijn concurrenten?...) zijn er echter ook heel wat juridische en fiscale uitdagingen waarvoor u als ondernemer of adviseur voldoende aandacht moet hebben, wil u van uw online avontuur een echt succes maken. Dit praktijkgerichte boek overloopt voor u de voornaamste juridische en fiscale aandachtspunten: E-commerce juridisch bekeken: toepassingsgebied, informatieverplichtingen en elektronisch contracteren E-commerce en consumentenbescherming: de overeenkomst op afstand Hoe algemene voorwaarden online te gebruiken? E-commerce en privacy Nacht- en zondagsarbeid in de e-commerce Reclame in de online omgeving Online handel en btw E-commerce en milieuheffingen E-commerce en inkomstenbelastingen Bepaalde douane- en accijnsaspecten bij e-commerce
Keywords: E-commerce.