Mijn straat : een wereld van verschil - De Bode, Ann, 1956-; Van de Vijver, Jo, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2012)
Groot hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken waarin op dubbele pagina's zes scènes te zien zijn van winkels van buurtbewoners uit verschillende culturen. Je ziet de Marokkaanse winkel van Yassir, de joodse bakkerij van Jona en de belwinkel van Moise uit Congo. De laatste pagina toont het straatfeest waar alle buurtbewoners, ondernemers en hun klanten terug te vinden zijn. Bijzonder kijk- en zoekboek, omdat alle figuren en voorwerpen geboetseerd zijn in kleurige Fimoklei, met toevoeging van materialen als papier, wol of kralen, en vervolgens gefotografeerd. De techniek geeft een fraai kleurrijk resultaat met veel details en grapjes, oogt vriendelijk en niet statisch. Het is leerzaam en leuk om te zien hoe mensen uit verschillende culturen zich kleden, wat ze eten en verkopen; dit biedt veel aanknopingspunten voor een gesprek. De enige tekst is steeds bij welke winkelier je op bezoek bent. Achterin staan diverse vragen en zoekopdrachten. De illustratrice maakte in deze techniek onder andere ‘Mijn familie : een reis door de tijd'. Vanaf ca. 3 jaar. © NBD Biblion - Eva Kramer
Hoe ziet de Marokkaanse winkel van Yassir eruit, of de bakkerij van Jona uit Israël en het restaurant van Lin Yao? Op het buurtfeest zijn ze er ook. Groot hardkartonnen prentenboek met kleurenfoto's van taferelen in Fimoklei en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.
Keywords: Multiculturele samenleving ; ZoekboekenPrentenboeken zonder woorden. -- Dagelijks leven