Yoga voor peuters en kleuters - Tiemstra, Marjolein, ....- (Haarlem : Altamira, 2014)
ZO LEUK IS YOGA MET JONGE KINDEREN! Marjolein Tiemstra geeft lessen in peuteryoga en kent daardoor de positieve invloed van yogaoefeningen op de lichamelijke ontwikkeling en de manier waarop kinderen hun zintuigen leren gebruiken. Nog belangrijker echter is de ondersteuning die yoga kinderen geeft bij het ontdekken van hun eigen ik. In dit nieuwe boek presenteert Marjolein materiaal om op een speelse en tegelijk verantwoorde manier yoga te beoefenen met kinderen vanaf de peuterleefrijd: rustgevende en activerende yogaoefeningen; manieren om de zintuigen te stimuleren; ontspannende massageoefeningen; liedjes en spelletjes die yoga voor jonge kinderen afwisselend en daardoor ook leuk houden. Het is niet noodzakelijk om zelf ervaring met yoga te hebben om met dit boek te kunnen werken. De themalessen in het laatste hoofdstuk bieden jou als ouder, peuter- en kleuterjuf of medewerker van een kinderdagverblijf volop inspiratie om zelf aan de slag te gaan en het enthousiasme te beleven waarmee peuters en kleuters de yogaoefeningen uitvoeren.
Keywords: Yoga ; kinderen