Het grote Sinterklaasboek - Bergh, Inge, ....-; Misschaert, Inge, 1974-; Walschot, Jurgen, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2009)
Het grote Sinterklaasboek presenteert zich als een "'leesgroeiboek' voor wie graag veel over Sinterklaas wil weten" en tracht zo een markt aan te boren van kinderen van verschillende leeftijdscategorieën, die de niveaus van AVI 0 tot AVI 6 beheersen. Het boek van 103 pagina's wedt op meerdere paarden tegelijkertijd, en schiet zo zijn doel voorbij. Een kind dat dit geschenk in zijn schoentje krijgt op vijf (voor Nederland) of zes december (voor Vlaanderen) wil het verhalenboek immers niet stukje bij beetje verspreid over meerdere jaren leesonderwijs uitlezen, maar liefst helemaal in een keer, en wel op sinterklaasdag zelf. De oudere kinderen die deze publicatie als cadeau krijgen, zullen de tekstjes van een laag AVI-niveau in een mum van [lees meer] tijd doorlopen. De jongste daarentegen zullen na de eerste verhaaltjes, die ze snel zullen ontgroeien, vaststellen dat ze over de volgende verhaaltjes in het boek struikelen. Tegen de tijd dat het jonge kind de zes AVI-stadia doorlopen heeft, is de periode van pepernoten en speculaas al lang voorbij. De kans dat hij/zij dan nog niet ingewijd is in de waarheid over de gulle kindervriend en zijn winternachtelijke praktijken, is bovendien klein.
AVI M3 AVI M4 AVI M5 AVI 0 AVI 1 AVI 2 AVI 3 AVI 4 AVI 5 AVI 6
Leesgroeiboek met verhaaltjes, rijmpjes en weetjes over het sinterklaasfeest. AVI-M3 t/m AVI-M5. Met bontgekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.
Keywords: Sinterklaas