Het pak van de kerstman - Bergh, Inge, ....-; Misschaert, Inge, 1974-; Walschot, Jurgen, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2011)
Het trio Inge Bergh, Inge Misschaert en Jurgen Walschot is met Het pak van de kerstman niet aan zijn proefstuk toe. Eerder maakten ze samen Het grote Sinterklaasboek en voor Het pak van de kerstman volgden ze hetzelfde stramien. Zo ontstond een verzameling verhalen, versjes, weetjes en kook- en knutselideeën rond de Kerstman. Bergh en Misschaert ordenden de verhalen en andere teksten volgens AVI-niveau (van AVI 0/ AVI-START tot AVI 5/ AVI-E6), van losse woorden bij een zoekprent over strips en rijmpjes tot iets langere teksten. Deze opbouw stimuleert kinderen om te groeien in hun lezen. Vele verhalen en rijmpjes zijn gewoon leuk, andere zijn gebaseerd op legendes uit alle hoeken van de wereld. Deze wereldverhalen worden op een begrijpelijke manier verteld. Ook de weetjes komen van her en der. Ze leren je bijvoorbeeld waarom het pak van de Kerstman rood is en dat er een Kerstmis-eiland bestaat. De knutseltips zijn niet super origineel, maar wel allemaal met weinig en voor de hand liggend materiaal te maken. Met wat hulp kunnen kinderen zelf aan de slag met de recepten. Als toemaatje vind je een 'Handboek voor elfjes' terug met enkele opdrachten en een elfendiploma.
AVI 0 AVI 1 AVI 2 AVI 3 AVI 4 AVI 5 AVI Start AVI M3 AVI E3 AVI M4 AVI E4
Verhalen, knutsels, weetjes en recepten rond kerst die uitleg geven over de oorsprong van het feest en zijn tradities. Teksten staan gerangschikt op AVI-niveau.