Verstoppertje! - Dexet, Hector, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
De dieren spelen verstoppertje. Doe je mee? Kijk maar goed! Welke dieren hebben zich in de eieren verstopt en wie zit daar achter de kaas verborgen? En zie je al die kleine gele oogjes in het donker? Wie houden zich daar schuil? Een stevig kartonboekje over verstoppen. De tekst is zeer eenvoudig en richt zich op jonge kinderen. Per twee pagina's is er een korte vraag, zin of slechts één woord. Het lettertype is groot en duidelijk. Het boek is minimalistisch, strak en grafisch vormgegeven. Vaak is er per twee pagina's één dier of object te zien. De achtergrond bestaat uit één kleurvlak. Naast zwart en wit, zijn er voornamelijk primaire kleuren gebruikt, met uitzondering van het grijs van de muis en het roze van mama's buik. Het boek heeft veel doorkijkjes, rond, vierkant of gekarteld, waarachter iets verstopt zit. De achterflap heeft twee grote kijkgaten waar het kind zelf zijn gezichtje achter kan verstoppen. Zowel de tekst, het beeld als de uitvoering van dit boek sluiten uitstekend aan bij de doelgroep. Een leuk kartonboekje dat uitnodigt tot meespelen. Vanaf ca. 2 jaar. © NBD Biblion - Linda Adam
Wie verstoppen zich in de eitjes? En wie verschuilen zich in het donker en waar zit de baby verstopt? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, gestileerde illustraties in heldere kleuren en verrassende kijkgaten in allerlei vormen. Vanaf ca. 2 jaar.
Keywords: Spelen-speelgoed