Rosalie is jarig - Minne, Brigitte, 1962-; Candaele, An, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2009)
Enkele jaren nadat we het eendje Rosalie leerden kennen in het prentenboek Slaap lekker, Rosalie (De Leeswelp 2002, p. 236), is er nu een nieuw avontuur. In het eerste prentenboek leerden we meneer Maan kennen en lezen we dat Rosalie maar niet wilde slapen. Dit keer is Rosalie jarig en ze is zo ongeduldig dat ze nauwelijks kan wachten tot de dag begint. Meneer Maan is echter nog wakker, en die probeert Rosalie weer naar bed te sturen. Hij strooit zelfs een snuifje maanpoeder, maar niets helpt. Uiteindelijk gaat Rosalie dan maar een kroon maken, Meneer Maan besluit haar te helpen en gaat slingers vouwen, van een flinterdun reepje wolk. Wanneer na lang wachten de zon opkomt, hoopt Rosalie dat haar vrienden Hond en Schaap eindelijk met haar [lees meer] willen meefeesten. Maar haar vrienden lijken haar verjaardag vergeten te zijn en Rosalie wordt heel boos én verdrietig. Tot ze uiteindelijk toch verrast wordt door een slagroomtaart, een versierde stoel en een verjaardagsliedje van haar vrienden. Aan het eind van de dag heeft zelfs meneer Maan nog een mooi geschenk voor Rosalie. Net als in het eerste prentenboek maakte An Candaele hier sfeervolle, kleurrijke illustraties bij de tekst van Brigitte Minne. De wisselende gevoelens van Rosalie, van uitbundig en blij tot boos en verdrietig, worden heel mooi weergegeven in haar houdingen en gelaatsuitdrukkingen. De tekst laat zich prettig voorlezen. Van dezelfde hoge klasse als zijn voorganger. [Karin Van Camp] Copyright (c) Vlabin-VBC2007Bron: http://www.deleeswelp.be
Op haar verjaardag is eend Rosalie zo vroeg wakker dat de maan haar aanraadt nog wat te slapen. Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar. - Karel Verleyenprijs 3-5 jaar, 2008
Keywords: Jarig zijn