Berre [houdt van] Fleur : Annemie Berebrouckx presenteert de avonturen van Berre en Fleur - Berebrouckx, Annemie, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Berre de beer en Fleur de eend zijn al heel lang vrienden. Meestal zijn ze de hele dag samen. Ze houden vooral van de bloemen in hun tuin. Als Fleur op een ochtend met een lekker ontbijt bij Berres huis aankomt, is hij niet thuis. Tot haar schrik bemerkt ze dat alle bloemen uit de tuin zijn verdwenen. Ze gaat bij een aantal vrienden langs om Berre op te sporen en om erachter te komen wie de bloemen heeft meegenomen. Als ze terug rijdt naar haar eigen huisje, wacht daar een bijzondere verrassing. Dit prentenboek met prachtige illustraties op dubbele bladzijden behandelt thema's als liefde en vriendschap. Bepaalde delen van de afbeeldingen zijn niet ingekleurd. Dat zorgt ervoor dat de nadruk juist op de gekleurde delen ligt. Achter in het boek wordt de betekenis van de namen Berre en Fleur uitgelegd, en staat een lijst van bloemsoorten met daarachter vermeld 'wat bloemen vertellen'. Prachtig prentenboek in oblong formaat met een verhaal vol liefde in vrolijke kleuren. Eerste deel van een serie over Berre en Fleur*. De Vlaamse schrijfster/illustratrice is vooral bekend vanwege haar prentenboeken over Jules. Vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion - B. Handgraaf
Fleur de eend en Berre de beer zijn de allerbeste vrienden. Ze houden vooral van bloemen. Op een dag ontdekt Fleur dat alle bloemen uit de tuin van Berre zijn verdwenen. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Keywords: Verliefd zijn